Vaření

Hermelín na grilu

Hermelín na grilu

BRUNTÁLSKO, ČR | Provést někdy kalorický hřích není na škodu (dokonce lze vřele doporučit). Ugrilovat si hermelín je přímo učebnicovým příkladem. Nejedná se sice o objevení Ameriky, ale hermelínové delikatesy jen tak nebo s přílohou prostě stojí za to! Jak na hermelín...

Fazolové brownies

Fazolové brownies

BRUNTÁLSKO, ČR | Pokud jsou fazole jako základní ingredience dezertu, tak to vypadá jako čirá bláznivina. Jenže vězte, že to tak není. Tahle pochoutka se dá připravit v ultra zdravé variantě (tam je ovšem mírně potlačena chuť), až po čtyřhvězdičkovou pecku. A to vše...

Koláč jablka versus citron

Koláč jablka versus citron

BRUNTÁLSKO, ČR | Tahle kombinace představuje spojení italského šarmu s vytříbeností alsassko-lotrinské kuchyně… Tradiční jablečný koláč ze severu Francie je totiž vytuněn těstem, které má své kořeny v Itálii. Náročnější proces přípravy, ale chuťové pohárky budou...

Tvarohová pěna s limetkou

Tvarohová pěna s limetkou

BRUNTÁLSKO, ČR | Kdo jednou ochutnal, již nechce jinak. V jednom horském hotýlku na tuhle dobrotu vytrvale chodil kamarád, a když jednou požádal o recept, dostal ho. Vyzkoušel jsem a okamžitě si jej (s drobnou inovací a dlouhým zkoušením zamiloval). Jak na tvarohovou...

Dortík samá čokoláda

Dortík samá čokoláda

BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle dortík bez špetky mouky má svoje kořeny v Itálii, jen s tím rozdílem, že Italové nešetří cukrem a jinak jej zdobí. Nespornou výhodou je, že tuto laskominu můžete konzumovat na mnoho způsobů – jako běžnou jednohubku nebo jako slavnostní dezert....

Špenátová polévka, která překvapí

BRUNTÁLSKO, ČR | Když se řekne špenátová polévka, platí vlastně to samé, co u samotného špenátu. Představa řídké zelené vody mnohdy nekoresponduje s představou gurmánského zážitku. Stačí ovšem opravdu málo a přesně tuhle polévku si dokážete zamilovat. Jak na...

Opravdu rajský krém

BRUNTÁLSKO, ČR | O rajské polévce se obvykle mluví ne zcela lichotivě – hodně lidí si pod tímto slovním spojením představuje řídký červený krém bez výraznější chuti. Ano, i tak se dá rajská polévka udělat, ale určitě je možné přidat několik plusových bodů. Jak na...

Lahodný mrkvový krém

BRUNTÁLSKO, ČR | Jezte mrkev, abyste dobře viděli. Také jste to kdysi slýchávali? Jenže jak ji jíst, kdy vlastně nechutná nic moc? Tohle jsem si myslel až do chvíle, než jsem objevil krémovou variantu téhle kořenové zeleniny. A názor jsem si rychle poopravil.  ...

Nepřekonatelné ovesné sušenky

Nepřekonatelné ovesné sušenky

BRUNTÁLSKO, ČR | U této rychlovkové dobroty se zase jednou vyplatilo říci si o recept. Než jsem je vyzkoušel, ani mě nenapadlo, že by vytvoření báječných sušenek mohlo být tak triviálně jednoduché. Chutnají skvěle a navíc Vás může hřát u srdce, že i kalorie nejsou...

Palačinka z banánového těsta

Palačinka z banánového těsta

BRUNTÁLSKO, ČR | Oblíbená snídaňová rychlovka, která trvá pár minut a výborně chutná. Je možné realizovat bezlepkovou variaci s kukuřičnou moukou nebo super zdravá s ovesnými vločkami. Ingredience mouky nebo vloček zajišťuje, aby se těsto netrhalo.   Jak na...

Fazole s rajčaty a sýrem

Fazole s rajčaty a sýrem

BRUNTÁLSKO, ČR | O luštěninách existuje celá řada předsudků: dlouhá příprava nebo třeba neblahé účinky při jejich konzumaci. Pravda? Může být, stejně jako prospěšné účinky na zdraví. Vynechávat tuto skvělou potravinu se nedoporučuje, už třeba proto, že představuje...

Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

BRUNTÁLSKO, ČR | Recept na kukuřičnou polévku zavání inspirací v Mexiku a je to pravda. Tahle polévka se u nás nezaslouženě servíruje po čertech málo, přitom ingredience na ní jsou vcelku běžně dostupné. A výsledná chuť je až překvapivě dobrá. Už jste ji vyzkoušeli?...