BRUNTÁLSKO, ČR | Když se řekne špenátová polévka, platí vlastně to samé, co u samotného špenátu. Představa řídké zelené vody mnohdy nekoresponduje s představou gurmánského zážitku. Stačí ovšem opravdu málo a přesně tuhle polévku si dokážete zamilovat.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na špenátovou polévku, která překvapí

1 špenátový protlak

1 střední cibule

kousek šunky

jedno vejce

zásmažka nebo smetana na vaření

sůl

Postup

Začněte cibulí – stačí lehce osmažit a podusit ve vodě.

Přidejte špenátový protlak a nechejte bezezbytku rozmrazit.

Pak přichází na řadu na kostičky nakrájená šunka, sůl a vejce l poté zahustěte – pro větší hustotu použijte zásmažku, pro řidší trochu smetany na vaření.

Příprava

30 minut

86 kcal/ porce

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ

Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.


Chci dostávat čerstvé zprávy z Bruntálska

Děkujeme za Vaše přihlášení.