BRUNTÁLSKO, ČR | Pokud jsou fazole jako základní ingredience dezertu, tak to vypadá jako čirá bláznivina. Jenže vězte, že to tak není. Tahle pochoutka se dá připravit v ultra zdravé variantě (tam je ovšem mírně potlačena chuť), až po čtyřhvězdičkovou pecku. A to vše bezlepkově.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na fazolové brownies

plechovka červených fazolí

70 g ovesných vloček

60 g kakaa

100 g čokolády

30 ml oleje

60 g javorového sirupu (nebo medu nebo 40 g cukru)

trocha soli

špetka kypřicího prášku

Postup

Vločky rozdrťte na mouku, fazole důkladně properte, čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.

Rozmixujte fazole, přidejte vločky, čokoládu, kakao, olej, oslaďte javorovým sirupem (můžete nahradit medem, tam počítejte, že bude dezert méně sladký; nebo nahraďte cukrem – tam zase méně zdravý).

Příprava

Umístěte do formy a pečte na 170 stupňů (20-30 minut)

730 kcal / dort (cca 32 ks)