BRUNTÁLSKO, ČR | Kdo jednou ochutnal, již nechce jinak. V jednom horském hotýlku na tuhle dobrotu vytrvale chodil kamarád, a když jednou požádal o recept, dostal ho. Vyzkoušel jsem a okamžitě si jej (s drobnou inovací a dlouhým zkoušením zamiloval).

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na tvarohovou pěnu s limetkou

0,25 kg tvarohu

0,3 l smetany na šlehání

kůra z jedné limetky

3 plátky želatiny

2 lžíce moučkového cukru

na zdobení kousek čokolády

máta

Postup

Želatinu připravte dle návodu (doporučuji kvalitní plátkovou, levnější varianty mají horší efekt).

Limetu umyjte a nastrouhejte, vyšlehejte mléko, tvaroh, cukr, přidejte limetovou kůru.

Vmíchejte želatinu.

Nechejte minimálně hodinu dvě vychladit v ledničce.

Servírujte v pohárových mističkách nebo nejlépe jen tak na talířku.

Příprava

30 minut (+ cca 2 hodiny v ledničce)

l 168 kcal / porce (á 75 g)

@TIP

Tvarohovou pěnu můžete připravit v různých stupních konzistence – 6 plátků želatiny rovná se pevnější tvar, výměna smetany za méně kalorickou představuje krémovou variantu.

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ

Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.


Chci dostávat čerstvé zprávy z Bruntálska

Děkujeme za Vaše přihlášení.