BRUNTÁLSKO, ČR | O luštěninách existuje celá řada předsudků: dlouhá příprava nebo třeba neblahé účinky při jejich konzumaci. Pravda? Může být, stejně jako prospěšné účinky na zdraví. Vynechávat tuto skvělou potravinu se nedoporučuje, už třeba proto, že představuje bohatý zdroj bílkovin.

Fazole s rajčaty a sýrem

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na fazole s rajčaty a sýrem

Co je potřeba
300-400 g fazolí (když spěcháte, může být konzerva)
cca 10 cherry rajčat, sýr (ideální nezrající)
sůl, pepř, zásmažka

Postup
Rajčata lehce orestujte, přidejte připravené fazole (uvařené nebo konzervované), dosolte. Nakonec přidejte sýr, dosolte, dopepřete, nechte roztavit, případně zahustěte zásmažkou.

Příprava
20 minut (80 minut u čerstvých surovin)
1 466 KCAL / porce
Vystačí na cca 2 porce

@TIP
Podávat můžete samotné jako teplou variantu předkrmového salátu, ale třeba jako rychlou večeři společně s pečivem.