BRUNTÁLSKO, ČR | Tahle kombinace představuje spojení italského šarmu s vytříbeností alsassko-lotrinské kuchyně… Tradiční jablečný koláč ze severu Francie je totiž vytuněn těstem, které má své kořeny v Itálii. Náročnější proces přípravy, ale chuťové pohárky budou spokojené.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na koláč jablka versus citron

TĚSTO:

210 g celozrnné mouky

100 g másla

3 žloutky

70 g cukru

kůra z citronu

sůl

NÁPLŇ:

0,75 kg jablek

50 ml mléka

100 ml smetany

2 vejce

90 g cukru

špetku soli

Postup

Smíchejte dohromady všechny ingredience na těsto a umístěte do formy, vytvořte vysoký okraj.

Nakrájejte jablka na tenké plátky, klaďte ve vrstvách na těsto.

Vyšlehejte sníh z bílků, smíchejte žloutky, mléko, smetanu, zalijte jablka a nakonec přidejte i bílky.

Příprava

Pečte na 200 stupňů cca 30 minut.

2580 kcal / koláč (cca 20 ks)

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ

Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.


Chci dostávat čerstvé zprávy z Bruntálska

Děkujeme za Vaše přihlášení.