BRUNTÁLSKO, ČR | O rajské polévce se obvykle mluví ne zcela lichotivě – hodně lidí si pod tímto slovním spojením představuje řídký červený krém bez výraznější chuti. Ano, i tak se dá rajská polévka udělat, ale určitě je možné přidat několik plusových bodů.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na opravdový rajský krém

1 velký rajský protlak, (rajčata)

0,25 kg rýže (ideálně basmati)

jedna červená cibule

lžíce obyčejné hořčice

kostka zeleninového vývaru

zásmažka

sůl

Postup

Cibuli zpěňte na kousku másla, poté zalijte vodou, případně kapkou vývaru a poduste doměkka.

Mezitím uvařte rýži a vedle v hrnci dejte vařit vodu s rajským protlakem a lžící hořčice.

Poté přidejte dušenou cibulku a až bude vše procházet varem, doplňte rýži.

Chvíli povařte, dosolte a zahustěte.

Příprava

25 minut

1 289 kcal / porce

@TIP

Pokud máte dost času, zkuste zapomenout na rajský protlak a nahraďte je rajčaty. Stačí čersvá rajčata spařit horkou vodou, chvilku orestovat na cibulce a nakonec rozmixovat. Pak nepotřebujete ani zásmažku a výsledek je dokonalý.