Vaření

Snídaňová ovesná kaše

BRUNTÁLSKO, ČR | Skutečná lahodná rychlovka. Předně: zapomeňte na instantní kaše (už kvůli chuti, ceně a konzervantům). Udělat si pořádnou teplou snídani totiž zabere jen pár minut času. Plné správné energie, (ideální, když chcete vyrazit třeba na hory), ale hlavně...

Omeleta s přívlastkem luxusní

BRUNTÁLSKO, ČR | Udělat omeletu, po které zjihnou i ti největší gastronomičtí ignoranti, není zas tak těžké. Nespornou výhodou je, že ji můžete konzumovat kdykoliv: jako předkrm, snídani, večeři nebo i část hlavního jídla. Není z mé hlavy, že správný zážitek netvoří...

Těstoviny s nádechem Itálie

BRUNTÁLSKO, ČR | Člověk musí být realista: Italové na jedné straně vaří velmi jednoduše, celkový italský šmrnc se hledá někdy jen těžko. Nicméně inspirační postupy nejsou žádnou tajností, což takhle vyzkoušet vaření jen tak s nápadem, vyzkoušet to jako Ital? Jak na...

Hermelín na grilu

BRUNTÁLSKO, ČR | Provést někdy kalorický hřích není na škodu (dokonce lze vřele doporučit). Ugrilovat si hermelín je přímo učebnicovým příkladem. Nejedná se sice o objevení Ameriky, ale hermelínové delikatesy jen tak nebo s přílohou prostě stojí za to! Jak na hermelín...

Fazolové brownies

BRUNTÁLSKO, ČR | Pokud jsou fazole jako základní ingredience dezertu, tak to vypadá jako čirá bláznivina. Jenže vězte, že to tak není. Tahle pochoutka se dá připravit v ultra zdravé variantě (tam je ovšem mírně potlačena chuť), až po čtyřhvězdičkovou pecku. A to vše...

Koláč jablka versus citron

BRUNTÁLSKO, ČR | Tahle kombinace představuje spojení italského šarmu s vytříbeností alsassko-lotrinské kuchyně… Tradiční jablečný koláč ze severu Francie je totiž vytuněn těstem, které má své kořeny v Itálii. Náročnější proces přípravy, ale chuťové pohárky budou...

Tvarohová pěna s limetkou

BRUNTÁLSKO, ČR | Kdo jednou ochutnal, již nechce jinak. V jednom horském hotýlku na tuhle dobrotu vytrvale chodil kamarád, a když jednou požádal o recept, dostal ho. Vyzkoušel jsem a okamžitě si jej (s drobnou inovací a dlouhým zkoušením zamiloval). Jak na tvarohovou...

Dortík samá čokoláda

BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle dortík bez špetky mouky má svoje kořeny v Itálii, jen s tím rozdílem, že Italové nešetří cukrem a jinak jej zdobí. Nespornou výhodou je, že tuto laskominu můžete konzumovat na mnoho způsobů – jako běžnou jednohubku nebo jako slavnostní dezert....

Špenátová polévka, která překvapí

BRUNTÁLSKO, ČR | Když se řekne špenátová polévka, platí vlastně to samé, co u samotného špenátu. Představa řídké zelené vody mnohdy nekoresponduje s představou gurmánského zážitku. Stačí ovšem opravdu málo a přesně tuhle polévku si dokážete zamilovat. Jak na...

Opravdu rajský krém

BRUNTÁLSKO, ČR | O rajské polévce se obvykle mluví ne zcela lichotivě – hodně lidí si pod tímto slovním spojením představuje řídký červený krém bez výraznější chuti. Ano, i tak se dá rajská polévka udělat, ale určitě je možné přidat několik plusových bodů. Jak na...

Lahodný mrkvový krém

BRUNTÁLSKO, ČR | Jezte mrkev, abyste dobře viděli. Také jste to kdysi slýchávali? Jenže jak ji jíst, kdy vlastně nechutná nic moc? Tohle jsem si myslel až do chvíle, než jsem objevil krémovou variantu téhle kořenové zeleniny. A názor jsem si rychle poopravil.   Jak na...

Nepřekonatelné ovesné sušenky

BRUNTÁLSKO, ČR | U této rychlovkové dobroty se zase jednou vyplatilo říci si o recept. Než jsem je vyzkoušel, ani mě nenapadlo, že by vytvoření báječných sušenek mohlo být tak triviálně jednoduché. Chutnají skvěle a navíc Vás může hřát u srdce, že i kalorie nejsou...

Když informace, tak od STA!