Vaření

Letní grilování: Hermelín pro labužníky!

Letní grilování: Hermelín pro labužníky!

BRUNTÁLSKO | Léto je v plném proudu a doba grilování je pro to ideální. Ne každý si ale rád pochutná na šťavnatém propečeném masíčku. Proto přinášíme tip na odlehčenou variantu na gril – Grilovaný hermelín pro labužníky, který nikdy na své zahradní party nevynechejte....

Knedlík s vejcem na druhou

Knedlík s vejcem na druhou

BRUNTÁLSKO,ČR | Pokud se jedná o karlovarský knedlík, pro ten existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Není vůbec žádný problém. Jak na...

Šukrut s frankfurtskou inspirací

Šukrut s frankfurtskou inspirací

BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle recepis vlastně stál u zrodu celého receptáře. Jednoho dne jsme si chtěli pochutnat na frankfurtské polévce, jenže ouha! Chyběla červená paprika a uzenina, čili základ této chutné krmě. A tak jsem si poradil jinak. A výsledek? S pravým šukrutem...

Famózní sekaná

Famózní sekaná

BRUNTÁLSKO | Je to tak trochu troufalost označit sekanou za famózní jídlo. Nebo ne? Jenže tahle v podstatě (česká) klasika se na různých místech připravuje opravdu různě. Fantazii se meze nekladou. A vychutnat si ji naplno je možné na různé způsoby. Tady je jeden z...

Zelenina jenom tak

Zelenina jenom tak

BRUNTÁLSKO, ČR | Vychvalovat blahodárnost zeleniny je nošením dříví do lesa, stejně známá je ale nechuť zejména mužské části populaci ji z různých důvodů konzumovat. Přitom vlastně stačí málo: popustit uzdu fantazii a zeleninu připravit prostě trochu jinak. Co třeba...

Risotto s porcí masa

Risotto s porcí masa

BRUNTÁLSKO, ČR | Italský původ se u tohoto jídla nezapře. Zároveň je třeba konstatovat, že samotní Italové by obraceli oči v sloup. Jejich perfektní primo pokrm (druhý chod hned za předkrmem) je po česku povýšen na hlavní jídlo. A týká se to obědu nebo rychlé večeře....

Roštěnka na víně

Roštěnka na víně

BRUNTÁLSKO, ČR | Připravit skvělé hovězí maso je malá věda – nebudu zastírat, že první pokusy obvykle dopadají zoufale. Ze zkušenosti vím, že napoprvé není vhodné začínat steakem, a pokud se chceme vyhnout gulášové klasice, za vhodný materiál lze považovat roštěnou....

Vepřová panenka s hrachovou kaší

Vepřová panenka s hrachovou kaší

BRUNTÁLSKO, ČR | Na první pohled se to zdá jako pěkná divočina – spojení luxusní vepřové panenky a kaše z luštěnin (žlutý hrách, cizrna nebo jiné). Jenže výsledek je až překvapivě dobrý. Navíc pokud tuto kombinaci zkoušet nechcete, nabízí se varianta přílohové rýže....

Pečené kuřátko na rozmarýnu

Pečené kuřátko na rozmarýnu

BRUNTÁLSKO, ČR | Pečené kuře představuje klasiku všech klasik. Je ovšem pravda, že standardní kořenící výbavu tvoří grilovací koření nebo koření na kuře, sem tam nějaká zelenina navíc. A ačkoliv toto představuje chutnou variantu, není na škodu to zkusit trochu...

Mozarellová fantazie

Mozarellová fantazie

BRUNTÁLSKO, ČR | V jednoduchosti je prostě krása - vlastně vezmete jen to, co máte po ruce a vytvořte malé kreativní dílo. Jako rychlorychlá svačina, lehká večeře, ale třeba i předkrm může slavit obrovský úspěch. Rychlé, snadné a pár minut. Možná jste už zkoušeli......

Variace s červenou čočkou

Variace s červenou čočkou

BRUNTÁLSKO, ČR | Umístění do názvu slova variace je záměrné – tahle receptura totiž skrývá potěšení pro nemasové i masové milovníky. A přestavuje vzorový prvek smyslného vaření: jednoduché, rychlé, delikatesní s mnoha možnostmi přípravy a servírování. Jak na variaci...

Salát se zrnky rýže

Salát se zrnky rýže

BRUNTÁLSKO, ČR | Dát si skvělý salát a zároveň se pořádně nadlábnout? Obvykle salátové variace působí v roli přílohy k příloze, nicméně povýšit tuto pochoutku na hlavní (večerní) chod není až zas tak těžké. A hodí se zejména tehdy, pokud máte opravdu málo času. Jak na...

Když informace, tak od STA!