BRUNTÁLSKO, ČR | Recept na kukuřičnou polévku zavání inspirací v Mexiku a je to pravda. Tahle polévka se u nás nezaslouženě servíruje po čertech málo, přitom ingredience na ní jsou vcelku běžně dostupné. A výsledná chuť je až překvapivě dobrá. Už jste ji vyzkoušeli?

Kukuřičná polévka

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na kukuřičnou polévku

Co je potřeba
1 balení kukuřice (mražené nebo v plechovce)
velká cibule, 1-2 špekáčky
2-3 stroužky česneku, vývar
sůl, zásmažka (kukuřičná)

Postup
Cibuli nakrájejte na nudličky, lehce osmažte a poduste doměkka, na závěr přidejte rozmačkaný česnek l kukuřici uvařte ve vývaru, špekáčky nakrájejte na kolečka a opečte.
Hotovou kukuřici podlijte cca 1/3 vývaru, přidejte cibuli s česnekem, špekáčky, zalijte vodou, dosolte, nechejte povařit l nakonec zahustěte – zásmažku v tomto případě vřele doporučuji kukuřičnou, dodá jídlu příznačnou chuť.

Příprava
30 minut
1 216 KCAL / porce

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Chci dostávat čerstvé zprávy z Bruntálska

Děkujeme za Vaše přihlášení.