BRUNTÁLSKO, ČR | Provést někdy kalorický hřích není na škodu (dokonce lze vřele doporučit). Ugrilovat si hermelín je přímo učebnicovým příkladem. Nejedná se sice o objevení Ameriky, ale hermelínové delikatesy jen tak nebo s přílohou prostě stojí za to!

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na hermelín na grilu

1 ks hermelín

koření (bylinky, grilovací)

olivový olej (brusinky nebo brusinková marmeláda)

sůl

Postup

Na marinádu potřebujete je trošku oleje, koření (např. grilovací, zkuste ale i třeba bylinky) a případně sůl.

Důkladně obalte ze všech stran a zabalte do alobalu.

Pečte na cca 180 stupňů zhruba 15 minut (hermelín musí být vláčný, lehce tekoucí, ale ne úplně rozbředlý).

Příprava

15 minut

359 kcal /1 ks

@TIP

Pokud chcete dosáhnout chuťového luxusu, nabízí se dílčí inovace – což takhle navrch hermelínu přidat plátek šunky nebo tenký kousek špekáčku? Dovnitř vměstnejte brusinky nebo brusinkovou marmeládu. Fantazie…

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Chci dostávat čerstvé zprávy z našeho regionu

Děkujeme za Vaše přihlášení.