BRUNTÁLSKO, ČR | Provést někdy kalorický hřích není na škodu (dokonce lze vřele doporučit). Ugrilovat si hermelín je přímo učebnicovým příkladem. Nejedná se sice o objevení Ameriky, ale hermelínové delikatesy jen tak nebo s přílohou prostě stojí za to!

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na hermelín na grilu

1 ks hermelín

koření (bylinky, grilovací)

olivový olej (brusinky nebo brusinková marmeláda)

sůl

Postup

Na marinádu potřebujete je trošku oleje, koření (např. grilovací, zkuste ale i třeba bylinky) a případně sůl.

Důkladně obalte ze všech stran a zabalte do alobalu.

Pečte na cca 180 stupňů zhruba 15 minut (hermelín musí být vláčný, lehce tekoucí, ale ne úplně rozbředlý).

Příprava

15 minut

359 kcal /1 ks

@TIP

Pokud chcete dosáhnout chuťového luxusu, nabízí se dílčí inovace – což takhle navrch hermelínu přidat plátek šunky nebo tenký kousek špekáčku? Dovnitř vměstnejte brusinky nebo brusinkovou marmeládu. Fantazie…