BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle recepis vlastně stál u zrodu celého receptáře. Jednoho dne jsme si chtěli pochutnat na frankfurtské polévce, jenže ouha! Chyběla červená paprika a uzenina, čili základ této chutné krmě. A tak jsem si poradil jinak. A výsledek? S pravým šukrutem má společný jen název…

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na šukrut s frankfurtskou inspirací

0,5 kg mletého masa (hovězí + vepřové)

2 větší cibule

4 středně velké brambory

koření na mletá masa

rajský protlak

bílé víno (2 deci)

česnek

lžička obyčejné hořčice

zásmažka

sůl

Postup

Lehce orestujte cibuli a poté ji poduste doměkka, přidejte maso.

Osolte, přidejte koření, česnek, lžičku obyčejné hořčice, rajský protlak, lehce opět orestujte, zalijte vínem, přidejte vodu.

Přidejte na kostičky nakrájené brambory, povařte doměkka, zahustěte.

Příprava

30 minut

478 kcal / porce

 

@Tip

S čerstvým chlebem tenhle ryzí dobrota chutná nejlépe.