BRUNTÁLSKO | Léto je v plném proudu a doba grilování je pro to ideální. Ne každý si ale rád pochutná na šťavnatém propečeném masíčku. Proto přinášíme tip na odlehčenou variantu na gril – Grilovaný hermelín pro labužníky, který nikdy na své zahradní party nevynechejte. Určitě bude mnohým chutnat.

Foto: ilustrační Pixabay

Suroviny na jednu porci:

– 1 celý hermelín
– cibule nakrájená na plátky
– 2 plátky slaniny
– olej
– grilovací koření
– alobal

Postup:

Olej smícháme s částí grilovacího koření. Dostatečně velký plát alobalu potřeme okořeněným olejem. Na olej položíme pár koleček cibule a na cibuli rozprostřeme slaninu. Hermelín obalíme ve zbytku grilovacího koření a položíme na slaninu.

Na hermelín dáme další plátek slaniny a pak ještě další vrstvu cibule. Pak vezmeme všechny rohy alobalového čtverce a dáme je k sobě. Přimáčkneme a vytvarujeme tak, že balíček bude vypadat jako „jablko“ s velkou stopkou. Zabráníte tomu, aby rozehřátý sýr nevytekl ven. Pečeme asi 10 minut na mírném ohni (200 °C).

Dobrou chuť! 🙂