Vaření
Přijďte a podpořte Dobré srdce Krnova
Barevný dětský svět. To je podtitul letošního ročníku dobročinného rodinného odpoledne sbírky Dobré srdce Krnova, které se uskuteční v sobotu 3. srpna od 15 do 20 hodin na Hlavním náměstí.
Zdravý životní styl: Podpořte vydání knihy Sladíme!
Boj o lepší zdravotní styl je v případě cukrů často také bojem s vlastní hmotností. Jak to udělat, abychom si aspoň z větší části mohli dopřát to, co máme rádi, ale přitom se nestresovali při každém vstoupení na váhu, a hlavně nedržet žádnou protivnou a nesmyslnou dietu? Jak už bylo naznačeno, odpověď se skrývá v cukrech. A proto také vznikla kniha Sladíme!
Dívčí Hrad: Na Vánočním jarmarku předvede cooking show herečka Markéta Hrubešová
Součástí letošního Vánočního jarmarku v Dívčím Hradě bude i herečka Markéta Hrubešová. Ta bude na akci mít svoji cooking show, která proběhne 3. prosince 2022 od 15:30 hodin.
Vítězem festivalu Ochutnej Osoblažsko se stal tým MAS Rozvoj Krnovska
Gastrofestival „Ochutnej Osoblažsko 2022“ se konal v osoblažském parku v sobotu 3. září 2022 od 12:00 hodin, kam mnozí návštěvníci přijeli speciálním vypraveným Slezskými zemskými drahami. Osoblahu navštívil také vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.
Den obce Svobodné Heřmanice proběhne už tuto sobotu
Akce Den obce Svobodné Heřmanice se uskuteční v sobotu 25. června 2022 na místním fotbalovém hřišti. Vstup je zdarma, bohaté občerstveni je zajištěno.
Letní grilování: Hermelín pro labužníky!
BRUNTÁLSKO | Léto je v plném proudu a doba grilování je pro to ideální. Ne každý si ale rád pochutná na šťavnatém propečeném masíčku. Proto přinášíme tip na odlehčenou variantu na gril – Grilovaný hermelín pro labužníky, který nikdy na své zahradní party nevynechejte....
Knedlík s vejcem na druhou
BRUNTÁLSKO,ČR | Pokud se jedná o karlovarský knedlík, pro ten existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Není vůbec žádný problém. Jak na...
Šukrut s frankfurtskou inspirací
BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle recepis vlastně stál u zrodu celého receptáře. Jednoho dne jsme si chtěli pochutnat na frankfurtské polévce, jenže ouha! Chyběla červená paprika a uzenina, čili základ této chutné krmě. A tak jsem si poradil jinak. A výsledek? S pravým šukrutem...
Famózní sekaná
BRUNTÁLSKO | Je to tak trochu troufalost označit sekanou za famózní jídlo. Nebo ne? Jenže tahle v podstatě (česká) klasika se na různých místech připravuje opravdu různě. Fantazii se meze nekladou. A vychutnat si ji naplno je možné na různé způsoby. Tady je jeden z...
Zelenina jenom tak
BRUNTÁLSKO, ČR | Vychvalovat blahodárnost zeleniny je nošením dříví do lesa, stejně známá je ale nechuť zejména mužské části populaci ji z různých důvodů konzumovat. Přitom vlastně stačí málo: popustit uzdu fantazii a zeleninu připravit prostě trochu jinak. Co třeba...
Risotto s porcí masa
BRUNTÁLSKO, ČR | Italský původ se u tohoto jídla nezapře. Zároveň je třeba konstatovat, že samotní Italové by obraceli oči v sloup. Jejich perfektní primo pokrm (druhý chod hned za předkrmem) je po česku povýšen na hlavní jídlo. A týká se to obědu nebo rychlé večeře....
Roštěnka na víně
BRUNTÁLSKO, ČR | Připravit skvělé hovězí maso je malá věda – nebudu zastírat, že první pokusy obvykle dopadají zoufale. Ze zkušenosti vím, že napoprvé není vhodné začínat steakem, a pokud se chceme vyhnout gulášové klasice, za vhodný materiál lze považovat roštěnou....