Vaření

Přijďte a podpořte Dobré srdce Krnova

Přijďte a podpořte Dobré srdce Krnova

Barevný dětský svět. To je podtitul letošního ročníku dobročinného rodinného odpoledne sbírky Dobré srdce Krnova, které se uskuteční v sobotu 3. srpna od 15  do 20 hodin na Hlavním náměstí. 

Zdravý životní styl: Podpořte vydání knihy Sladíme!

Zdravý životní styl: Podpořte vydání knihy Sladíme!

Boj o lepší zdravotní styl je v případě cukrů často také bojem s vlastní hmotností. Jak to udělat, abychom si aspoň z větší části mohli dopřát to, co máme rádi, ale přitom se nestresovali při každém vstoupení na váhu, a hlavně nedržet žádnou protivnou a nesmyslnou dietu? Jak už bylo naznačeno, odpověď se skrývá v cukrech. A proto také vznikla kniha Sladíme!

Vítězem festivalu Ochutnej Osoblažsko se stal tým MAS Rozvoj Krnovska

Vítězem festivalu Ochutnej Osoblažsko se stal tým MAS Rozvoj Krnovska

Gastrofestival „Ochutnej Osoblažsko 2022“ se konal v osoblažském parku v sobotu 3. září 2022 od 12:00 hodin, kam mnozí návštěvníci přijeli speciálním vypraveným Slezskými zemskými drahami. Osoblahu navštívil také vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Letní grilování: Hermelín pro labužníky!

Letní grilování: Hermelín pro labužníky!

BRUNTÁLSKO | Léto je v plném proudu a doba grilování je pro to ideální. Ne každý si ale rád pochutná na šťavnatém propečeném masíčku. Proto přinášíme tip na odlehčenou variantu na gril – Grilovaný hermelín pro labužníky, který nikdy na své zahradní party nevynechejte....

Knedlík s vejcem na druhou

BRUNTÁLSKO,ČR | Pokud se jedná o karlovarský knedlík, pro ten existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Není vůbec žádný problém. Jak na...

Šukrut s frankfurtskou inspirací

BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle recepis vlastně stál u zrodu celého receptáře. Jednoho dne jsme si chtěli pochutnat na frankfurtské polévce, jenže ouha! Chyběla červená paprika a uzenina, čili základ této chutné krmě. A tak jsem si poradil jinak. A výsledek? S pravým šukrutem...

Famózní sekaná

BRUNTÁLSKO | Je to tak trochu troufalost označit sekanou za famózní jídlo. Nebo ne? Jenže tahle v podstatě (česká) klasika se na různých místech připravuje opravdu různě. Fantazii se meze nekladou. A vychutnat si ji naplno je možné na různé způsoby. Tady je jeden z...

Zelenina jenom tak

Zelenina jenom tak

BRUNTÁLSKO, ČR | Vychvalovat blahodárnost zeleniny je nošením dříví do lesa, stejně známá je ale nechuť zejména mužské části populaci ji z různých důvodů konzumovat. Přitom vlastně stačí málo: popustit uzdu fantazii a zeleninu připravit prostě trochu jinak. Co třeba...

Risotto s porcí masa

BRUNTÁLSKO, ČR | Italský původ se u tohoto jídla nezapře. Zároveň je třeba konstatovat, že samotní Italové by obraceli oči v sloup. Jejich perfektní primo pokrm (druhý chod hned za předkrmem) je po česku povýšen na hlavní jídlo. A týká se to obědu nebo rychlé večeře....

Roštěnka na víně

BRUNTÁLSKO, ČR | Připravit skvělé hovězí maso je malá věda – nebudu zastírat, že první pokusy obvykle dopadají zoufale. Ze zkušenosti vím, že napoprvé není vhodné začínat steakem, a pokud se chceme vyhnout gulášové klasice, za vhodný materiál lze považovat roštěnou....