BRUNTÁLSKO, ČR | Na první pohled se to zdá jako pěkná divočina – spojení luxusní vepřové panenky a kaše z luštěnin (žlutý hrách, cizrna nebo jiné). Jenže výsledek je až překvapivě dobrý. Navíc pokud tuto kombinaci zkoušet nechcete, nabízí se varianta přílohové rýže.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na vepřovou panenku s hrachovou kaší

1 vepřová panenka

grilovací koření

stroužek česneku

kousek zázvoru

olivový olej

sůl

1 balení žlutého hrachu

1 větší cibule

česnek

sůl

Postup

PANENKA:

Maso nakrájejte na steakové plátky, den předem naložte do marinády: olivový olej, přidejte stroužek česneku, kousek zázvoru a grilovací koření.

Maso pečte jako steak (postačí tři minuty z každé strany, 10-15 minut dopečte v alobalu v troubě).

HRACHOVÁ KAŠE:

Žlutý hrách naložte minimálně 12 hodin předem; vařte cca hodinu (bez koření, bez soli).

Až je hrách měkký, rozmixujte (případně jen rozšťouchejte), přidejte česnek, osolíme, dozdobit můžete smaženou cibulkou.

Příprava

60 minut (+ příprava předem)

305 kcal / porce (panenka + kaše)