BRUNTÁLSKO, ČR | Vaření na pivě představuje zážitek, styl, a zejména nezapomenutelnou chuť. Buřty na pivě jsou v podstatě klasikou, na které je možné začínat. Fascinující je zejména rychlost, s jakou je lze připravit. A výsledek stojí za to.

Buřty na pivě

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na buřtovou variaci na pivě

Co je potřeba
8-10 ks špekáčků, střední cibule
2 malé rajské protlaky (nebo rajčata v plechovce)
černé pivo, lžíce plnotučné hořčice
dva stroužky česneku, #zásmažka, sůl

Postup
Kvalitní špekáčky s co nevyšším podílem masa (40 % je minimum) nakrájejte na půlky a lehce orestujte. Mezitím nakrájejte cibuli (kostičky nebo proužky) a poduste na troše piva. Připravte si směs česneku a hořčice, vsypejte mezi buřty a dál chvilku restujte. Přidejte dušenou cibulku, celé pivo a rajský protlak, dle chuti dosolte. Až se vypaří alkohol (10-15 minut), můžete (nemusíte) zahustit zásmažkou.

Příprava
30 minut
l 582 KCAL / porce (obsahuje 2 buřty)
Vystačí na cca 4 porce

@TIP
Nespornou výhodou tohoto pokrmu je variabilita příloh – skvělý je chléb nebo brambory. Úplnou bombou je ovšem karlovarský knedlík.