BRUNTÁLSKO, ČR | Udělat omeletu, po které zjihnou i ti největší gastronomičtí ignoranti, není zas tak těžké. Nespornou výhodou je, že ji můžete konzumovat kdykoliv: jako předkrm, snídani, večeři nebo i část hlavního jídla. Není z mé hlavy, že správný zážitek netvoří ani tak suroviny jako spíš jedna malá finta.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na omeletu s přívlastkem luxusní

4 vejce

1-3 plátky šunky

1-3 plátky sýra

voda

sůl

pepř

Postup

Smíchejte vejce s vodou, pořádně vyšlehejte, rozpalte pánev a nalijte.

Osolte, opepřete dle chuti, přidejte na kostičky nakrájený sýr a šunku.

Pečte tak, aby omeleta byla co nejrychleji hotová (hrajte si třeba s okraji).

Omeletu ne zcela hotovou opatrně zatočte a chvilku nechte na talíři dopéct.

Příprava

10 minut

385 kcal / omeleta