BRUNTÁLSKO, ČR | Člověk musí být realista: Italové na jedné straně vaří velmi jednoduše, celkový italský šmrnc se hledá někdy jen těžko. Nicméně inspirační postupy nejsou žádnou tajností, což takhle vyzkoušet vaření jen tak s nápadem, vyzkoušet to jako Ital?

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na těstoviny s nádechem Itálie

balení těstovin (ideálně celozrnné)

jedno rajče

3 vejce

cibule

česnek

lžíce obyčejné hořčice

olivový olej

sůl

sýr na zasypání

Postup

Těstoviny uvařte podle návodu, mezitím klasicky připravte cibulku (restujte, poduste, můžete použít vývar), na konci přidejte na kostičky nakrájené rajče.

Rozmíchejte vejce s vodou, česnekem a hořčicí.

Do hotových těstovin přidejte cibulku s rajčetem, zalijte vajíčkem a dorestujte.

Hotovou směs zasypejte hustě sýrem.

Příprava

25 minut

560 kcal / porce

@Tip

Jaký použít sýr? Italové by pracovali s variantou parmezán, je ovšem pravda, že ten není zrovna někdy k dispozici. Směle můžete nahradit gran moravií nebo gran padanem. Když přijde na věc, se zavřenýma očima může být tradiční eidam.