BRUNTÁLSKO, ČR | Udělat omeletu, po které zjihnou i ti největší gastronomičtí ignoranti, není zas tak těžké. Nespornou výhodou je, že ji můžete konzumovat kdykoliv: jako předkrm, snídani, večeři nebo i část hlavního jídla. Není z mé hlavy, že správný zážitek netvoří ani tak suroviny jako spíš jedna malá finta.
Jak na omeletu s přívlastkem luxusní
4 vejce
1-3 plátky šunky
1-3 plátky sýra
voda
sůl
pepř
Postup
Smíchejte vejce s vodou, pořádně vyšlehejte, rozpalte pánev a nalijte.
Osolte, opepřete dle chuti, přidejte na kostičky nakrájený sýr a šunku.
Pečte tak, aby omeleta byla co nejrychleji hotová (hrajte si třeba s okraji).
Omeletu ne zcela hotovou opatrně zatočte a chvilku nechte na talíři dopéct.
Příprava
10 minut
385 kcal / omeleta