BRUNTÁLSKO | Policisté a kriminalisté z Územního odboru Policie České republiky v Bruntále v těchto dnech nadále intenzivně prošetřují a prověřují případ kolizní situace v dopravě, ke kterému došlo okolo osmnácté hodiny podvečerní 25. července 2024 v obci Horní Město na Bruntálsku.

Foto: ilu. ZZS MSK

„Jak bylo dosavadními procesními úkony zjištěno, tak ve výše uvedené době jel 44letý muž z Rýmařova na svém elektrickém jízdním kole při pravém okraji silnice ve směru na obec Horní Město – část Skály, přičemž před sebou uviděl skupinku tří chodců. Tyto se chystal objet a z tohoto důvodu užil i zvukové znamení – zvonek na jízdním kole. Při míjení osob však z doposud přesně nezjištěných příčin došlo ke střetu přední části elektrokola s tělem jednoho z chodců, načež cyklista ztratil rovnováhu a upadl na vozovku. Všichni tři chodci měli z místa dopravní nehody utéci neznámo kam a 44letému muži poskytli první pomoc a přivolali osádku sanitního vozidla s lékařem další projíždějící cyklisté,” uvedl mluvčí policie René Černohorský.

„Zraněný muž byl následně transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a ošetření, přičemž provedená dechová zkouška u něj vyzněla negativně. Ke zranění žádné další zúčastněné osoby s největší pravděpodobností nedošlo a celková hmotná škoda na majetku (jízdní kolo, cyklistická přilba a sluneční brýle) byla vyčíslena na finanční částku ve výši 2 tisíce korun,” sdělil mluvčí závěrem.

Pro řádné zadokumentování a ukončení spisového materiálu jsou velmi nutné i další svědecké poznatky přítomných osob a tyto informace, které by objasnily průběh nehodového děje i další účastníky lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bruntálské policejní číslo 974 731 651 případně na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158.