Vaření

Chuť léta v Dívčím Hradě: 13 gulášů, 8 piv a nekonečná pohoda

Chuť léta v Dívčím Hradě: 13 gulášů, 8 piv a nekonečná pohoda

13 soutěžních týmů předvedlo své kulinářské umění a nabídlo návštěvníkům nejrůznější variace tradičního guláše. K ochutnání bylo připraveno hned 8 pivních speciálů z lokálních minipivovarů – každý s jedinečným charakterem. Nejchutnější guláš v Dívčím Hradě uvařil tým ISMM .

Slavnostní návrat vlaku do Vrbna

Slavnostní návrat vlaku do Vrbna

Po několikaměsíční výluce se v neděli 15. června 2025 opět otevře železniční trať Milotice nad Opavou – Vrbno pod Pradědem.

Přijďte a podpořte Dobré srdce Krnova

Přijďte a podpořte Dobré srdce Krnova

Barevný dětský svět. To je podtitul letošního ročníku dobročinného rodinného odpoledne sbírky Dobré srdce Krnova, které se uskuteční v sobotu 3. srpna od 15  do 20 hodin na Hlavním náměstí. 

Zdravý životní styl: Podpořte vydání knihy Sladíme!

Zdravý životní styl: Podpořte vydání knihy Sladíme!

Boj o lepší zdravotní styl je v případě cukrů často také bojem s vlastní hmotností. Jak to udělat, abychom si aspoň z větší části mohli dopřát to, co máme rádi, ale přitom se nestresovali při každém vstoupení na váhu, a hlavně nedržet žádnou protivnou a nesmyslnou dietu? Jak už bylo naznačeno, odpověď se skrývá v cukrech. A proto také vznikla kniha Sladíme!

Vítězem festivalu Ochutnej Osoblažsko se stal tým MAS Rozvoj Krnovska

Vítězem festivalu Ochutnej Osoblažsko se stal tým MAS Rozvoj Krnovska

Gastrofestival „Ochutnej Osoblažsko 2022“ se konal v osoblažském parku v sobotu 3. září 2022 od 12:00 hodin, kam mnozí návštěvníci přijeli speciálním vypraveným Slezskými zemskými drahami. Osoblahu navštívil také vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Letní grilování: Hermelín pro labužníky!

Letní grilování: Hermelín pro labužníky!

BRUNTÁLSKO | Léto je v plném proudu a doba grilování je pro to ideální. Ne každý si ale rád pochutná na šťavnatém propečeném masíčku. Proto přinášíme tip na odlehčenou variantu na gril – Grilovaný hermelín pro labužníky, který nikdy na své zahradní party nevynechejte....

Knedlík s vejcem na druhou

BRUNTÁLSKO,ČR | Pokud se jedná o karlovarský knedlík, pro ten existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Není vůbec žádný problém. Jak na...

Šukrut s frankfurtskou inspirací

BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle recepis vlastně stál u zrodu celého receptáře. Jednoho dne jsme si chtěli pochutnat na frankfurtské polévce, jenže ouha! Chyběla červená paprika a uzenina, čili základ této chutné krmě. A tak jsem si poradil jinak. A výsledek? S pravým šukrutem...

Famózní sekaná

BRUNTÁLSKO | Je to tak trochu troufalost označit sekanou za famózní jídlo. Nebo ne? Jenže tahle v podstatě (česká) klasika se na různých místech připravuje opravdu různě. Fantazii se meze nekladou. A vychutnat si ji naplno je možné na různé způsoby. Tady je jeden z...