BRUNTÁLSKO, ČR | Na první pohled se to zdá jako pěkná divočina – spojení luxusní vepřové panenky a kaše z luštěnin (žlutý hrách, cizrna nebo jiné). Jenže výsledek je až překvapivě dobrý. Navíc pokud tuto kombinaci zkoušet nechcete, nabízí se varianta přílohové rýže.
Jak na vepřovou panenku s hrachovou kaší
1 vepřová panenka
grilovací koření
stroužek česneku
kousek zázvoru
olivový olej
sůl
1 balení žlutého hrachu
1 větší cibule
česnek
sůl
Postup
PANENKA:
Maso nakrájejte na steakové plátky, den předem naložte do marinády: olivový olej, přidejte stroužek česneku, kousek zázvoru a grilovací koření.
Maso pečte jako steak (postačí tři minuty z každé strany, 10-15 minut dopečte v alobalu v troubě).
HRACHOVÁ KAŠE:
Žlutý hrách naložte minimálně 12 hodin předem; vařte cca hodinu (bez koření, bez soli).
Až je hrách měkký, rozmixujte (případně jen rozšťouchejte), přidejte česnek, osolíme, dozdobit můžete smaženou cibulkou.
Příprava
60 minut (+ příprava předem)
305 kcal / porce (panenka + kaše)