BRUNTÁLSKO, ČR | Člověk musí být realista: Italové na jedné straně vaří velmi jednoduše, celkový italský šmrnc se hledá někdy jen těžko. Nicméně inspirační postupy nejsou žádnou tajností, což takhle vyzkoušet vaření jen tak s nápadem, vyzkoušet to jako Ital?
Jak na těstoviny s nádechem Itálie
balení těstovin (ideálně celozrnné)
jedno rajče
3 vejce
cibule
česnek
lžíce obyčejné hořčice
olivový olej
sůl
sýr na zasypání
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu, mezitím klasicky připravte cibulku (restujte, poduste, můžete použít vývar), na konci přidejte na kostičky nakrájené rajče.
Rozmíchejte vejce s vodou, česnekem a hořčicí.
Do hotových těstovin přidejte cibulku s rajčetem, zalijte vajíčkem a dorestujte.
Hotovou směs zasypejte hustě sýrem.
Příprava
25 minut
560 kcal / porce
@Tip
Jaký použít sýr? Italové by pracovali s variantou parmezán, je ovšem pravda, že ten není zrovna někdy k dispozici. Směle můžete nahradit gran moravií nebo gran padanem. Když přijde na věc, se zavřenýma očima může být tradiční eidam.