BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle recepis vlastně stál u zrodu celého receptáře. Jednoho dne jsme si chtěli pochutnat na frankfurtské polévce, jenže ouha! Chyběla červená paprika a uzenina, čili základ této chutné krmě. A tak jsem si poradil jinak. A výsledek? S pravým šukrutem má společný jen název…
Jak na šukrut s frankfurtskou inspirací
0,5 kg mletého masa (hovězí + vepřové)
2 větší cibule
4 středně velké brambory
koření na mletá masa
rajský protlak
bílé víno (2 deci)
česnek
lžička obyčejné hořčice
zásmažka
sůl
Postup
Lehce orestujte cibuli a poté ji poduste doměkka, přidejte maso.
Osolte, přidejte koření, česnek, lžičku obyčejné hořčice, rajský protlak, lehce opět orestujte, zalijte vínem, přidejte vodu.
Přidejte na kostičky nakrájené brambory, povařte doměkka, zahustěte.
Příprava
30 minut
478 kcal / porce
@Tip
S čerstvým chlebem tenhle ryzí dobrota chutná nejlépe.