BRUNTÁLSKO, ČR | Skutečná lahodná rychlovka. Předně: zapomeňte na instantní kaše (už kvůli chuti, ceně a konzervantům). Udělat si pořádnou teplou snídani totiž zabere jen pár minut času. Plné správné energie, (ideální, když chcete vyrazit třeba na hory), ale hlavně zatraceně dobré.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na snídaňovou ovesnou kaši

200 ml mléka

80 ml vody

7 polévkových lžic vloček

čokoláda

ovoce

máslo

(mandle nebo arašídy)

Postup

Aby byla kaše krásně krémová, smíchejte mléko s vodou (poměr je na Vás, může být 2/3 mléka, 1/3 vody, přidejte 7 polévkových lžic ovesné kaše.

Krátce povařte, až bude směs krásně krémová.

Na talíř nalámejte čokoládu, přidejte ovoce a přidejte teplou kaši.

Nakonec přidejte snítky másla (můžete dozdobit kakaem, marmeládou, mátou nebo přidat madle, arašídy).

Příprava

10 minut

498 kcal / porce

MICHAL NOVOTNÝ on Linkedin
MICHAL NOVOTNÝ
Profesí marketingový specialista se slabostí pro inovace všeho druhu, statistiky a sociální sítě. Miluji vaření a nejen v kuchyni spojuji často nespojitelné. A ten pravý relax pro mě znamenají hory, ať už po svých nebo na kole či koloběžce.

Chci dostávat čerstvé zprávy z našeho regionu

Děkujeme za Vaše přihlášení.