BRUNTÁLSKO, ČR | Skutečná lahodná rychlovka. Předně: zapomeňte na instantní kaše (už kvůli chuti, ceně a konzervantům). Udělat si pořádnou teplou snídani totiž zabere jen pár minut času. Plné správné energie, (ideální, když chcete vyrazit třeba na hory), ale hlavně zatraceně dobré.
Jak na snídaňovou ovesnou kaši
200 ml mléka
80 ml vody
7 polévkových lžic vloček
čokoláda
ovoce
máslo
(mandle nebo arašídy)
Postup
Aby byla kaše krásně krémová, smíchejte mléko s vodou (poměr je na Vás, může být 2/3 mléka, 1/3 vody, přidejte 7 polévkových lžic ovesné kaše.
Krátce povařte, až bude směs krásně krémová.
Na talíř nalámejte čokoládu, přidejte ovoce a přidejte teplou kaši.
Nakonec přidejte snítky másla (můžete dozdobit kakaem, marmeládou, mátou nebo přidat madle, arašídy).
Příprava
10 minut
498 kcal / porce