BRUNTÁLSKO, ČR | Dát si skvělý salát a zároveň se pořádně nadlábnout? Obvykle salátové variace působí v roli přílohy k příloze, nicméně povýšit tuto pochoutku na hlavní (večerní) chod není až zas tak těžké. A hodí se zejména tehdy, pokud máte opravdu málo času.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na salát se zrnky rýže

100 g rýže (basmati)

zelenina (kukuřice, paprika, hrášek, cibule)

polovina balení tofu (125 g)

vývar

sůl

(100 g mascarpone)

Postup

Rýži (doporučuji v tomto případě basmati) uvařte podle návodu.

Tofu (uzené, marinované, s mořskou řasou) nakrájejte na kostičky a krátce orestujte.

Zeleninu (můžete použít zmražené směsi, pokud chcete čerstvé suroviny, je třeba počítat s delším časem: kukuřici, papriku, hrášek, cibuli) poduste ve vývaru doměkka.

Smíchejte rýži se zeleninou dohromady, přidejte orestované tofu (můžete vynechat).

Příprava

30 minut

322 kcal / porce

@Tip

Pro zvýšení kalorických otáček doporučuji zhřešit pomocí mascarpone. Stojí to za to.