BRUNTÁLSKO, ČR | Umístění do názvu slova variace je záměrné – tahle receptura totiž skrývá potěšení pro nemasové i masové milovníky. A přestavuje vzorový prvek smyslného vaření: jednoduché, rychlé, delikatesní s mnoha možnostmi přípravy a servírování.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na variaci s červenou čočkou

250 g červené čočky

100 g rýže (dlouhozrnná)

cibule

česnek

sůl

Postup

Červenou čočku nemusíte den dopředu namáčet, stačí uvařit v nesolené vodě (15-20 minut).

Podle návodu vaříte také rýži.

Mezitím klasicky připravte cibulku (restujte, poduste).

Ve finále smíchejte všechno dohromady, dosolte, přidejte česnek.

Příprava

30 minut

423 kcal / porce

@Tip

Můžete podávat s pečivem, ale také bez něj. A pozor – pokud v mezikroku do dušené cibulky přidáte mleté maso, získáváte plnohodnotnou delikatesu. Variovat můžete také s tofu, kousky šunky, krůtím masem atp.