BRUNTÁLSKO, ČR | Provést někdy kalorický hřích není na škodu (dokonce lze vřele doporučit). Ugrilovat si hermelín je přímo učebnicovým příkladem. Nejedná se sice o objevení Ameriky, ale hermelínové delikatesy jen tak nebo s přílohou prostě stojí za to!
Jak na hermelín na grilu
1 ks hermelín
koření (bylinky, grilovací)
olivový olej (brusinky nebo brusinková marmeláda)
sůl
Postup
Na marinádu potřebujete je trošku oleje, koření (např. grilovací, zkuste ale i třeba bylinky) a případně sůl.
Důkladně obalte ze všech stran a zabalte do alobalu.
Pečte na cca 180 stupňů zhruba 15 minut (hermelín musí být vláčný, lehce tekoucí, ale ne úplně rozbředlý).
Příprava
15 minut
359 kcal /1 ks
@TIP
Pokud chcete dosáhnout chuťového luxusu, nabízí se dílčí inovace – což takhle navrch hermelínu přidat plátek šunky nebo tenký kousek špekáčku? Dovnitř vměstnejte brusinky nebo brusinkovou marmeládu. Fantazie…