BRUNTÁLSKO,ČR | Pokud se jedná o karlovarský knedlík, pro ten existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Není vůbec žádný problém.
Jak na knedlík s vejcem na druhou
karlovarský knedlík (500 g)
5 vajec
cibule
3 stroužky česneku
vývar
lžička obyčejné hořčice
trochu vína
1 špekáček
sůl
Postup
Začněte cibulkou: nakrájejte, poduste ve vývaru (můžete použít kostku).
Karlovarský knedlík nakrájejte na kostičky, vedle na málo tuku do křupava, osmažte společně s pokrájeným špekáčkem.
Do zbytku vývaru přidejte vejce, česnek hořčici, rozmíchejte, ještě v polosyrovém stavu smíchejte s knedlíky, dopečte (můžeme vše připravovat dohromady).
Příprava
30 minut
560 kcal / porce
@TIP
Vynikající je servírovat se zeleninou: rajče, okurka (čerstvá nebo kyselá) a překvapivě dobrá nastrouhaná mrkev nebo coleslaw.