BRUNTÁLSKO,ČR | Pokud se jedná o karlovarský knedlík, pro ten existuje jen jediné pojmenování: fantazie. O tom, že je skvělý jako příloha, není pochyb, co takhle povýšit jej na hlavní chod v rámci standardní středoevropské laskominy? Není vůbec žádný problém.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na knedlík s vejcem na druhou

karlovarský knedlík (500 g)

5 vajec

cibule

3 stroužky česneku

vývar

lžička obyčejné hořčice

trochu vína

1 špekáček

sůl

Postup

Začněte cibulkou: nakrájejte, poduste ve vývaru (můžete použít kostku).

Karlovarský knedlík nakrájejte na kostičky, vedle na málo tuku do křupava, osmažte společně s pokrájeným špekáčkem.

Do zbytku vývaru přidejte vejce, česnek hořčici, rozmíchejte, ještě v polosyrovém stavu smíchejte s knedlíky, dopečte (můžeme vše připravovat dohromady).

Příprava

30 minut

560 kcal / porce

@TIP

Vynikající je servírovat se zeleninou: rajče, okurka (čerstvá nebo kyselá) a překvapivě dobrá nastrouhaná mrkev nebo coleslaw.