RÝMAŘOVSKO | V posledních dnech loňského roku zahájil policejní komisař oddělení obecné kriminality Bruntál trestní stíhání 32letého muže ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinu ohrožování výchovy dítěte.

Foto: ilustrační – Pixabay

Je mu kladeno za vinu, že v obci na Rýmařovsku měl od července 2015 do listopadu 2017, po požití alkoholických nápojů, opakovaně slovně a fyzicky napadat svou manželku. Jeho jednání vyvrcholilo v červnu 2017, když požadoval po manželce její mobil a přístupová hesla, aby mohl zkontrolovat jeho obsah.

„Žena mu ho odmítla dát a při tom jí měl způsobit poranění ruky. Při lékařském ošetření žena uvedla zdravotníkům, že upadla ze schodů. Na konci června měl manželku fyzicky napadnout tak, že jí měl způsobit zlomeninu nosu, otřes mozku a podlitiny v obličeji,“ informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

„Po tomto útoku poškozená již věc oznámila a policisté po zjištění všech okolností muže vykázali z obydlí na deset dnů. Svého jednání se obviněný měl dopouštět i před dětmi, které měl také napadat. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše osmi let,“ uzavřela mluvčí Jiroušková.