BRUNTÁLSKO, ČR | Dát si skvělý salát a zároveň se pořádně nadlábnout? Obvykle salátové variace působí v roli přílohy k příloze, nicméně povýšit tuto pochoutku na hlavní (večerní) chod není až zas tak těžké. A hodí se zejména tehdy, pokud máte opravdu málo času.
Jak na salát se zrnky rýže
100 g rýže (basmati)
zelenina (kukuřice, paprika, hrášek, cibule)
polovina balení tofu (125 g)
vývar
sůl
(100 g mascarpone)
Postup
Rýži (doporučuji v tomto případě basmati) uvařte podle návodu.
Tofu (uzené, marinované, s mořskou řasou) nakrájejte na kostičky a krátce orestujte.
Zeleninu (můžete použít zmražené směsi, pokud chcete čerstvé suroviny, je třeba počítat s delším časem: kukuřici, papriku, hrášek, cibuli) poduste ve vývaru doměkka.
Smíchejte rýži se zeleninou dohromady, přidejte orestované tofu (můžete vynechat).
Příprava
30 minut
322 kcal / porce
@Tip
Pro zvýšení kalorických otáček doporučuji zhřešit pomocí mascarpone. Stojí to za to.