MSK | Olympijští medailisté, úspěšní technici, programátoři, řemeslníci, sportovci i laureáti prestižních cen. Talentovaní středoškoláci z Moravskoslezského kraje dostali ocenění a poděkování za reprezentaci regionu.

Foto: MSK

Mladí lidé, se kterými jsem setkal, skvěle reprezentují náš kraj v nejrůznějších celostátních i mezinárodních soutěžích. Jsou pro své vrstevníky inspirací a motorem, pro naši generaci určitou jistotou nebo ujištěním, že u nás rostou nadaní a aktivní lidé s vizemi a potenciálem,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Lukáš Curylo, který ceny v Rytířském sále Frýdeckého zámku předával.

Letos bylo hodnotící komisi doručeno 58 návrhů na ocenění jednotlivců a 22 návrhů v kategorii školních týmů, což svědčí o mimořádných úspěších nejen žáků, ale také škol, které své reprezentanty připravují.  Rada kraje rozhodla ocenit 22 jednotlivců a 8 týmů. Ocenění středoškoláci obdrželi certifikáty, keramické plastiky z dílny Střední umělecké školy Ostrava a dárkové poukazy na nákup zboží pro volný čas.

Zdroj: MSK