KRNOV | 22 743. Na tomto čísle se zastavil počet návštěvníků, kteří přišli na krnovské koupaliště v letošní sezoně. Ta trvala od 26. června do 31. srpna a lišila se od předchozích zavedením opatření proti šíření koronaviru. Návštěvnost, jež byla o 4500 osob nižší než vloni, však více než tato nařízení poznamenalo nepříznivé počasí.

Foto: MěÚ Krnov

„Situací spojenou s covidem byla sezona ovlivněna pouze ve smyslu personálního obsazení, kdy jsme zařadili navíc osobu, která se zaměřila na měření teploty a kompletní desinfekci všech ploch. S desinfekcí jsme pokračovali i v době, kdy situace nebyla tak vážná, což pomáhalo tomu, aby se u nás návštěvnici cítili bezpečně,“ uvedla Alžběta Nykodymová, vedoucí sportovních a rekreačních zařízení společnosti Technické služby Krnov.

Provozovatel koupaliště si musel poradit také s nařízením hygieny o omezení počtu osob na koupališti. „Toto nařízení nás omezovalo pouze jeden den, kdy jsme mohli najednou pustit do areálu jen 1000 osob. Lidé to však naprosto pochopili a ve chvíli, kdy někdo areál opustil, jsme pustili další návštěvníky,“ řekla vedoucí a dodala: „Mnohem více nás zasáhlo nepříznivé počasí, které ovlivnilo návštěvnost v jednotlivých měsících. Za červen jsme evidovali 815 návštěvníků, v červenci jen 7869 a v srpnu 14 059.“

Pro zatraktivnění pobytu na koupališti byly v průběhu léta zakoupeny za 100 tisíc korun tři nafukovací atrakce – trampolína, vodní válec a houpací banán. Kdo si je oblíbil, nemusí čekat až do příštího léta. Budou k dispozici v bazéně městských lázní. „V nejbližší době se chystáme vyčlenit v týdenním programu blok pouze pro tyto zábavné prvky a další podobnou zábavu pro děti. Umístění atrakcí do bazénu sice omezí plavecké dráhy, ale veřejnosti, která má zájem pouze o plavání, nabízíme velmi širokou škálu hodin, ve kterých může plavecké dráhy plně využít,“ uvedla Alžběta Nykodymová. Od zavedení nafukovacích atrakcí v městských lázních si provozovatel slibuje větší návštěvnost nejen rodin s dětmi. „Atrakce jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Pro zvýšení bezpečnosti především nejmenších dětí jsme pořídli záchranné vesty. Jsou určeny těm, které by třeba ve větší vodě mohly mít problémy s plaváním,“ doplnila.

Další novinky v městských lázních, které přišly na 400 tisíc korun, už jsou méně viditelné. „Za zmínku stojí nová dlažba v sociálních zařízeních v prostorách bazénu, oprava sprch a sociálních zařízení v šatně plavců nebo výměna dveří v místnosti s vířivkou. Dále došlo k opravě retenční nádrže, sacího potrubí a části střechy. Jelikož jsou lázně již poměrně staré, tak bylo potřeba opravy provést, aby sloužily návštěvníkům do doby, než budou postaveny nové,“ uzavřela Alžběta Nykodýmová.

Městské lázně jsou po prázdninové přestávce v provozu od 1. září. Rozpis hodin pro veřejnost v bazénu a provozní dobu sauny najdete na webu Technických služeb Krnov.

Zdroj: MěÚ Krnov