BRUNTÁL | V rámci česko-polské spolupráce a udržitelnosti projektů v parcích v Bruntále a v polském Prudniku, pokračuje tradice turnajů ve hře pétanque, založená v parku v Bruntále v roce 2014, kdy se konal historicky 1. společný turnaj. Středisko kultury a veřejné knihovny v Prudniku, uspořádalo v sobotu 29. září.2018 už 5. ročník.

Foto: MěÚ Bruntál

Turnaje se zúčastnilo 14 hráčů z města Bruntálu, který je důležitým partnerem v česko-polské spolupráci a také několik hráčů z Krnova. Hrálo se za chladného podzimního počasí, které naštěstí později sluníčko oteplilo. Hráče podpořilo taky bohaté občerstvení.

Ze 12ti družstev vzešlo vítězně bruntálsko-krnovské družstvo, ve kterém nás reprezentovala Karolína Kozáková, na druhém místě bylo polsko-české družstvo se zástupkyní Bruntálu Renatou Zlámalovou a třetí místo obsadilo polsko-české družstvo s českým zástupcem 12ti letým Gastonem Havránkem. Vítězům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci.

Zdá se, že hra pétanque, vhodná pro všechny generace, si našla v městech Bruntále i v Prudniku své příznivce a turnaje se staly již společnou tradicí. V Prudniku se příznivci rozhodli dokonce založit Pétanque klub! Je tak možné, že i nadále budeme mít příležitost znovu se u této zábavné hry spolu setkat.