BRUNTÁLSKO, ČR | Umístění do názvu slova variace je záměrné – tahle receptura totiž skrývá potěšení pro nemasové i masové milovníky. A přestavuje vzorový prvek smyslného vaření: jednoduché, rychlé, delikatesní s mnoha možnostmi přípravy a servírování.
Jak na variaci s červenou čočkou
250 g červené čočky
100 g rýže (dlouhozrnná)
cibule
česnek
sůl
Postup
Červenou čočku nemusíte den dopředu namáčet, stačí uvařit v nesolené vodě (15-20 minut).
Podle návodu vaříte také rýži.
Mezitím klasicky připravte cibulku (restujte, poduste).
Ve finále smíchejte všechno dohromady, dosolte, přidejte česnek.
Příprava
30 minut
423 kcal / porce
@Tip
Můžete podávat s pečivem, ale také bez něj. A pozor – pokud v mezikroku do dušené cibulky přidáte mleté maso, získáváte plnohodnotnou delikatesu. Variovat můžete také s tofu, kousky šunky, krůtím masem atp.