BRUNTÁLSKO, ČR | Když se řekne špenátová polévka, platí vlastně to samé, co u samotného špenátu. Představa řídké zelené vody mnohdy nekoresponduje s představou gurmánského zážitku. Stačí ovšem opravdu málo a přesně tuhle polévku si dokážete zamilovat.
Jak na špenátovou polévku, která překvapí
1 špenátový protlak
1 střední cibule
kousek šunky
jedno vejce
zásmažka nebo smetana na vaření
sůl
Postup
Začněte cibulí – stačí lehce osmažit a podusit ve vodě.
Přidejte špenátový protlak a nechejte bezezbytku rozmrazit.
Pak přichází na řadu na kostičky nakrájená šunka, sůl a vejce l poté zahustěte – pro větší hustotu použijte zásmažku, pro řidší trochu smetany na vaření.
Příprava
30 minut
86 kcal/ porce