BRUNTÁLSKO, ČR | Jezte mrkev, abyste dobře viděli. Také jste to kdysi slýchávali? Jenže jak ji jíst, kdy vlastně nechutná nic moc? Tohle jsem si myslel až do chvíle, než jsem objevil krémovou variantu téhle kořenové zeleniny. A názor jsem si rychle poopravil.

Foto: Nikola Schebestiková

 

Jak na lahodný mrkvový krém

6-8 kusů mrkve (dle velikosti)

vývar (může být kostka)

1-2 brambory

smetana na vaření

sůl

pepř

Postup

nejprve si připravte vývar – je možné v něm povařit na kostky nakrájené brambory, to pro případ, že nechcete mít krém tak sladký.

Mrkev zatím nakrájejte ideálně na kolečka a chvilku restujte na másle, poté přidejte do vývaru.

Až bude mrkev zcela měkká, slijte vývar (část můžete použít k dochucení), začněte mixovat.

Podle chuti poté dodejte smetanu, k dosažení většího stupně krémovosti je potřeba smetany více (dosolte, případně dopepřete).

Příprava

25 minut

140 kcal / porce