BRUNTÁLSKO, ČR | Pečené kuře představuje klasiku všech klasik. Je ovšem pravda, že standardní kořenící výbavu tvoří grilovací koření nebo koření na kuře, sem tam nějaká zelenina navíc. A ačkoliv toto představuje chutnou variantu, není na škodu to zkusit trochu improvizovat.
Jak na pečené kuřátko na rozmarýnu
1 celé kuře
rozmarýn
pórek
plátky anglické slaniny
česnek
lžička medu
pepř
sůl
Postup
Kuře rozčtvrťe, osolte, opepřete, na každý kousek přidejte slaninu, rozmarýn a kousek másla, dospod dejte směs nakrájeného pórku, česneku a lžičku medu.
Nechte rozpustit máslo, poté podlijte vodou; polévejte v cca 15-30 minutových intervalech.
Pamatujte, že pokud chcete křupavou kůžičku, podlévejte naposledy aspoň půl hodiny před konce pečení.
Příprava
90 minut
463 kcal / 1 čtvrtka (stehno)
@Tip
Pečené kuřátko na rozmarýnu kombinujte se zeleninou. K té je ideální svěží mátová omáčka. Jako příloha jsou ideální štouchané brambory.