MSK | V neděli 12. listopadu 2023 v čase 15:00 hodin se uskuteční fotbalové utkání Fortuna ligy mezi mužstvy FC Baník Ostrava x AC Sparta Praha. Z bezpečnostního pohledu toto patří k rizikovému utkání. 

Foto: Kateřina Dostálová

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje připravilo v souvislosti s tímto utkáním bezpečnostní opatření, do kterého bude nasazen adekvátní počet policistů, ale také strážníků Městské policie Ostrava. Budeme dohlížet nad veřejným pořádkem, bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ale také budeme monitorovat  přesun fanoušků na Městský stadion,” sdělila Eva Michalíková, mluvčí policie. 

„V souvislosti s přesunem fanoušků na Městský stadion dojde v odpoledních hodinách mezi 12:00 hodin až 15:00 hodin k omezení v dopravě. Proto lidem doporučujeme, pokud to bude možné, aby si v neděli odpoledne cestu přes Ostravu – Vítkovice naplánovali v jiném čase, případně zvolili náhradní trasu v jinou než uvedenou dobu. Proto žádáme řidiče, aby byli k sobě ohleduplní a dbali na místě pokynů policistů,” informovala mluvčí závěrem.