HORNÍ BENEŠOV | Speciální Euroklíč pro zdravotně postižené a rodiče s dětmi můžete získat také v Horním Benešově na Bruntálsku. Už od tohoto čtvrtka 10. srpna 2017 v 17 hodin. Čeká na vás v místním informačním centru.

Foto: ilustrační – Pixabay

K čemu je dobrý Euroklíč? Euroklíč je speciální klíč určený osobám se sníženou schopností pohybu a orientace. Otevírá sociální zařízení, výtahy a schodišťové plošiny na úřadech, školách, kulturních, sportovních a zdravotnických zařízeních, na benzinových pumpách či v obchodních centrech. V Evropě je registrováno přes milion vydaných euroklíčů, které umožňují přístup do přibližně sto tisíc sociálních a technických zařízení.

Euroklíč v Moravskoslezském kraji

Držitelé průkazu TP, ZPT, ZPT/P, diabetici, stomici, onkologičtí pacienti, lidé trpící roztroušenou sklerózou, Parkinsonovou chorobou, nespecifickými střevními záněty (Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou), močovými disfunkcemi a rodiče dětí do tří let, můžete získat zdarma EUROKLÍČ a zapojit se aktivně do projektu Euroklíč v Moravkoslezském kraji, který realizuje Národní rada osob se zdravotním postižením ČR za finanční podpory Moravskoslezského kraje a Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Jde o mezinárodní projekt, který už více než čtvrt století pomáhá lidem se sníženou schopností pohybu ve vyspělých evropských zemích.