HEŘMANOVICE | Chvíli před sedmou hodinou ranní 1. června 2021 obsluhoval třiapadesátiletý muž z Bruntálska na katastru obce Heřmanovice lesní traktor značky New Holland a manipuloval nejen s touto lesní technikou ale také s dřevní hmotou. Jak bylo následným prošetřováním zjištěno, tak došlo k technické závadě na převodu pracovního stroje a shora uvedený muž se toto pokusil na místě opravit.

Foto: ilustrační – Horská služba ČR

„Poškozený traktor dal tedy jmenovaný muž do stavu tak zvaného „volnoběhu“, zabrzdil jej ve svahu pouze ruční brzdou, vystoupil z kabiny, lehl si pod traktor a poškozenou převodovku chtěl manuálně přepnout. V této chvíli však mělo dojít k samovolnému a nekontrolovatelnému rozjezdu nedostatečně zabrzděného stroje směrem dozadu a k přejetí obou dolních končetin 53letého muže. Traktor pak svévolně pokračoval v jízdě přibližně dalších 20 metrů a zastavil se až o vzrostlý strom. Zraněný muž byl následně se svým zraněním transportován helikoptérou do Fakultní nemocnice s Poliklinikou v Ostravě-Porubě k lékařskému vyšetření a k ošetření,” uvedl mluvčí policie René Černohorský.

Ke zranění žádné jiné ze zúčastněných osob nedošlo, orientační dechová zkouška byla u shora uvedeného muže negativní a celková hmotná škoda na majetku byla vyčíslena řádově v několika stovek korun. Cizí zavinění na daném případě zjištěno nebylo a celou záležitostí se nadále zabývají policisté z Obvodního oddělení ve Vrbně pod Pradědem.