BRUNTÁLSKO, ČR | Vychvalovat blahodárnost zeleniny je nošením dříví do lesa, stejně známá je ale nechuť zejména mužské části populaci ji z různých důvodů konzumovat. Přitom vlastně stačí málo: popustit uzdu fantazii a zeleninu připravit prostě trochu jinak. Co třeba vyzkoušet následující?

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na zeleninu jen tak

cibule

pórek

fazole

kukuřice

rajče

sůl

červená paprika

worchester

koření (bylinky)

zásmažka

(dozdobit pažitkou, rajčetem nebo brusinkami)

Postup

zeleninu můžete pořídit jako mraženou směs, kombinovat čerstvou nebo konzervovanou, záleží především na časových možnostech.

U čerstvých surovin je samozřejmě třeba složky jako fazole, kukuřice připravit dopředu.

Zeleninu lehce osmahněte poté duste doměkka, dosolte a okořeňte.

Zahustěte zásmažkou, dozdobíme rajčetem, ale třeba i brusinkami nebo pažitkou.

Příprava

20 minut (směs), 80 minut čerstvá zelenina)

180 kcal / porce