BRUNTÁLSKO, ČR | Vychvalovat blahodárnost zeleniny je nošením dříví do lesa, stejně známá je ale nechuť zejména mužské části populaci ji z různých důvodů konzumovat. Přitom vlastně stačí málo: popustit uzdu fantazii a zeleninu připravit prostě trochu jinak. Co třeba vyzkoušet následující?
Jak na zeleninu jen tak
cibule
pórek
fazole
kukuřice
rajče
sůl
červená paprika
worchester
koření (bylinky)
zásmažka
(dozdobit pažitkou, rajčetem nebo brusinkami)
Postup
zeleninu můžete pořídit jako mraženou směs, kombinovat čerstvou nebo konzervovanou, záleží především na časových možnostech.
U čerstvých surovin je samozřejmě třeba složky jako fazole, kukuřice připravit dopředu.
Zeleninu lehce osmahněte poté duste doměkka, dosolte a okořeňte.
Zahustěte zásmažkou, dozdobíme rajčetem, ale třeba i brusinkami nebo pažitkou.
Příprava
20 minut (směs), 80 minut čerstvá zelenina)
180 kcal / porce