BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle salát je prostě cool! Jenže sehnat v obchodě odpovídající verzi je složité: jednou je plný konzervantů, podruhé je zelenina ledabyle nakrájená, potřetí stojí majlant. Přitom udělat si jej doma je vlastně hrozně jednoduché. I s domácí majonézou. Selfamade forever!

Salát coleslaw

FOTO NIKOLA SCHEBESTIKOVÁ

Jak na coleslaw

ZÁKLAD
půl hlávky zelí, 3-4 mrkve

MAJONÉZA
250 ml slunečnicového oleje, 3 vejce, půl citronu, bylinky (např. oregano, majoránka)
Vystačí zhruba na 4 porce

ZÁKLAD | Základ coleslawu je zelí a mrkev (cibuli vynechejte, můžete dodat dušenou), v kuchyňském robotu rozsekejte na drobno.
MAJONÉZA | Pozor! Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu, pokud dáte vše ihned z lednice, pravděpodobně se vám povede chutný dresing, nikoliv majonéza l důkladně oddělte bílky (ty nepoužít) a začněte šlehat žloutky l postupně přidávejte olej, ze začátku po kapkách, později můžete více l až bude majónéza tuhá, přidejte např. citron, sůl a bylinky (na jaře je ideální medvědí česnek).

#coleslaw | 25 MINUT l 767 KCAL / PORCE