BRUNTÁLSKO, ČR | Pokud jsou fazole jako základní ingredience dezertu, tak to vypadá jako čirá bláznivina. Jenže vězte, že to tak není. Tahle pochoutka se dá připravit v ultra zdravé variantě (tam je ovšem mírně potlačena chuť), až po čtyřhvězdičkovou pecku. A to vše bezlepkově.
Jak na fazolové brownies
plechovka červených fazolí
70 g ovesných vloček
60 g kakaa
100 g čokolády
30 ml oleje
60 g javorového sirupu (nebo medu nebo 40 g cukru)
trocha soli
špetka kypřicího prášku
Postup
Vločky rozdrťte na mouku, fazole důkladně properte, čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
Rozmixujte fazole, přidejte vločky, čokoládu, kakao, olej, oslaďte javorovým sirupem (můžete nahradit medem, tam počítejte, že bude dezert méně sladký; nebo nahraďte cukrem – tam zase méně zdravý).
Příprava
Umístěte do formy a pečte na 170 stupňů (20-30 minut)
730 kcal / dort (cca 32 ks)