BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle dortík bez špetky mouky má svoje kořeny v Itálii, jen s tím rozdílem, že Italové nešetří cukrem a jinak jej zdobí. Nespornou výhodou je, že tuto laskominu můžete konzumovat na mnoho způsobů – jako běžnou jednohubku nebo jako slavnostní dezert.
Jak na dortík samá čokoláda
200 g čokolády na vaření
60 g kakaa
100 g másla
70 g cukru
3 vejce
lžička mléka
špetka soli
Postup
Rozpusťte máslo a přidejte do něj na kousky nalámanou čokoládu.
Mezitím utřete žloutky s cukrem a vyšlehejte bílky.
Smíchejte roztopenou čokoládu s máslem, žloutky s cukrem, kakao, kapku a špetku soli.
Nakonec přidejte vyšlehané bílky.
Příprava
Pečte cca 20 minut na 180 stupňů, po upečení nechejte vychladnout.
2380 kcal / dort (8 ks)
@TIP
Pokud hotový zákusek nazdobíte marmeládou, přidáte snítku máty a přikrášlíte toppingem, máte opravdový luxusní zážitek