BRUNTÁLSKO, ČR | Tenhle dortík bez špetky mouky má svoje kořeny v Itálii, jen s tím rozdílem, že Italové nešetří cukrem a jinak jej zdobí. Nespornou výhodou je, že tuto laskominu můžete konzumovat na mnoho způsobů – jako běžnou jednohubku nebo jako slavnostní dezert.

Foto: Nikola Schebestiková

Jak na dortík samá čokoláda

200 g čokolády na vaření

60 g kakaa

100 g másla

70 g cukru

3 vejce

lžička mléka

špetka soli

Postup

Rozpusťte máslo a přidejte do něj na kousky nalámanou čokoládu.

Mezitím utřete žloutky s cukrem a vyšlehejte bílky.

Smíchejte roztopenou čokoládu s máslem, žloutky s cukrem, kakao, kapku a špetku soli.

Nakonec přidejte vyšlehané bílky.

Příprava

Pečte cca 20 minut na 180 stupňů, po upečení nechejte vychladnout.

2380 kcal / dort (8 ks)

@TIP

Pokud hotový zákusek nazdobíte marmeládou, přidáte snítku máty a přikrášlíte toppingem, máte opravdový luxusní zážitek