DÍVČÍ HRAD (AKTUALIZOVÁNO, FOTO) | Osmadvacetiletý muž měl týrat svou družku a nezletilé děti. Policisté při domovní prohlídce našli několikaměsíční mrtvý plod! Muži hrozí až osm let vězení…

Foto: STA Bruntálsko

Do Dívčího Hradu na Osoblažsku v sobotu 27. ledna 2018 po 16. hodině přijeli policisté a následně byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Mělo tam údajně dojít k domácímu násilí a napadenou ženu odvezli do nemocnice.

„K domácímu násilí v rodině docházelo často, a ještě před dětmi. Policie tu u této rodiny byla častokrát řešit domácí násilí. Jsou pod dohledem sociálky. Její druh pěstoval ve skleníku marihuanu, policie to řešila. Není tajemstvím, že oba jsou uživatelé drog,“ začala vyprávět jedna ze sousedek, která nechtěla být jmenována.

Policie byt zapečetila a hlídala ho celou noc i následující den. V neděli 28. ledna 2018 zadrželi osmadvacetiletého muže, který byl podezřelý z násilného jednání. Policejní komisař oddělení obecné kriminality Bruntál následně zahájil trestní stíhání muže ze zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinů ohrožování výchovy dítěte a nebezpečného vyhrožování.

„Obviněnému je kladeno za vinu, že minimálně od roku 2015 do současné doby měl v bytě v dlouhodobě, nepřiměřeně a bezdůvodně fyzicky trestat, napadat a psychicky týrat svou družku a jejich nezletilé děti. V minulosti policisté řešili opakovaně jeho protiprávní jednání vůči rodinným příslušníkům, ale družka nedala souhlas s trestním stíháním,“ informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

V neděli 28. ledna 2018 v 17.30 hodin byla v bytě provedena domovní prohlídka. Po té v 19 hodin přijeli další policisté, pohřební služba a koroner. To už nasvědčovalo o vážné události.

„V sobotu se nás policista ptal, zda víme, že paní čekala dítě. Všichni věděli, že byla těhotná, chlubila se tím. Také všichni věděli, že minulý týden v nemocnici v pátém měsíci potratila, protože to všem na potkání říkala. Nechápu tedy, jak je možné, že se v bytě mohli najít ostatky nedonošeného dítěte, to přeci zůstává v nemocnici. V popelnici měli policisté v neděli najít placentu. Nevím co si o tom myslet,“ pokračovala tamní žena.

Nález mrtvého plodu potvrdila také mluvčí bruntálské policie. „Při domovní prohlídce a prohlídce nebytových prostor policisté zajistili rozený několikaměsíční mrtvý plod. Kriminalisté nyní budou v rámci vyšetřování zjišťovat, zda má nález přímou souvislost s násilným jednáním obviněného ve vztahu k poškozené družce. Policisté se také zabývají případným dalším protiprávním jednáním v souvislosti s nakládáním s mrtvým lidským plodem,“ doplnila děsivou zprávu mluvčí Jiroušková.

Muži nyní hrozí trest odnětí svobody do výše osmi let. „Byl podán podnět na návrh k jeho vzetí do vazby,“ uzavřela policejní mluvčí.