BRUNTÁLSKO, ČR | Kdo jednou ochutnal, již nechce jinak. V jednom horském hotýlku na tuhle dobrotu vytrvale chodil kamarád, a když jednou požádal o recept, dostal ho. Vyzkoušel jsem a okamžitě si jej (s drobnou inovací a dlouhým zkoušením zamiloval).
Jak na tvarohovou pěnu s limetkou
0,25 kg tvarohu
0,3 l smetany na šlehání
kůra z jedné limetky
3 plátky želatiny
2 lžíce moučkového cukru
na zdobení kousek čokolády
máta
Postup
Želatinu připravte dle návodu (doporučuji kvalitní plátkovou, levnější varianty mají horší efekt).
Limetu umyjte a nastrouhejte, vyšlehejte mléko, tvaroh, cukr, přidejte limetovou kůru.
Vmíchejte želatinu.
Nechejte minimálně hodinu dvě vychladit v ledničce.
Servírujte v pohárových mističkách nebo nejlépe jen tak na talířku.
Příprava
30 minut (+ cca 2 hodiny v ledničce)
l 168 kcal / porce (á 75 g)
@TIP
Tvarohovou pěnu můžete připravit v různých stupních konzistence – 6 plátků želatiny rovná se pevnější tvar, výměna smetany za méně kalorickou představuje krémovou variantu.