BRUNTÁLSKO, ČR | O rajské polévce se obvykle mluví ne zcela lichotivě – hodně lidí si pod tímto slovním spojením představuje řídký červený krém bez výraznější chuti. Ano, i tak se dá rajská polévka udělat, ale určitě je možné přidat několik plusových bodů.
Jak na opravdový rajský krém
1 velký rajský protlak, (rajčata)
0,25 kg rýže (ideálně basmati)
jedna červená cibule
lžíce obyčejné hořčice
kostka zeleninového vývaru
zásmažka
sůl
Postup
Cibuli zpěňte na kousku másla, poté zalijte vodou, případně kapkou vývaru a poduste doměkka.
Mezitím uvařte rýži a vedle v hrnci dejte vařit vodu s rajským protlakem a lžící hořčice.
Poté přidejte dušenou cibulku a až bude vše procházet varem, doplňte rýži.
Chvíli povařte, dosolte a zahustěte.
Příprava
25 minut
1 289 kcal / porce
@TIP
Pokud máte dost času, zkuste zapomenout na rajský protlak a nahraďte je rajčaty. Stačí čersvá rajčata spařit horkou vodou, chvilku orestovat na cibulce a nakonec rozmixovat. Pak nepotřebujete ani zásmažku a výsledek je dokonalý.