BRUNTÁL | Změna linek MHD 855851 a 855852 je platná od 1. září. V rámci úpravy jízdních řádů byla zrušena duplicita obou linek při svozu pracujících na jednotlivé směny v průmyslové zóně a v návaznosti na to i duplicita spojů při rozvozu z jednotlivých směn. Nyní je v těchto případech provoz zajišťován jednou linkou, jejíž trasa je upravena tak, aby pokryla všechny lokality.

Foto: MěÚ Bruntál

Je zachována návaznost MHD na nejdůležitější vlakové spoje, přidán spoj k příjezdu rychlíku od Olomouce v 20.32 hod. a zachována zůstává i dopravní obslužnost nového hřbitova. Změna jízdního řádu je schválena Městským úřadem Bruntál jakožto dopravním úřadem a zapracována do celostátního informačního systému jízdních řádů.

K optimalizaci linek MHD jsme přistoupili v návaznosti na statistiky dopravce Transdev, kdy některé spoje jezdily zcela nevytíženy. Tímto krokem Město Bruntál ušetřilo finanční prostředky, které jsou využity k pokrytí nákladů na nový spoj Bruntál-Olomouc-Brno,“ komentoval sloučení linek místostarosta Bruntálu Radek Zatloukal.

Zdroj: MěÚ Bruntál