MSK | Moravskoslezský kraj vyhlašuje soutěž o logo a maskota her XI. Zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2025. Své návrhy mohou posílat žáci základních a středních škol v regionu. Autor vítězného návrhu obdrží 10 tisíc korun.

Foto: ilustrační Pixabay

Olympiády dětí a mládeže se konají pokaždé v jiném kraji v republice. Zimní hry bude v roce 2025 pořádat Moravskoslezský kraj, a to ve spolupráci s Českým olympijským výborem. V rámci příprav zimní olympiády je třeba vytvořit logo a maskota her, tento úkol přenechává kraj těm, pro které je akce určena. Tedy dětem základních a středních škol.

Soutěžní díla mohou mladí výtvarníci zasílat od 16. října do 10. listopadu na adresu zodm2025@msk.cz. Osoby mladší 18 let se mohou zúčastnit pouze s písemným souhlasem svého zákonného zástupce. První tři místa budou odměněna poukázkami na nákup zboží v hodnotě 10 tisíc korun za 1. místo, 5 tisíc korun za 2. místo a 3 tisíce za 3. místo. Podmínky soutěže a parametry, ve kterých mají být práce odeslány jsou k dispozici na stránkách kraje.

Olympiády dětí a mládeže se konají pokaždé v jiném kraji v republice. Zimní hry bude v roce 2025 pořádat Moravskoslezský kraj, a to ve spolupráci s Českým olympijským výborem.

Zdroj: MSK